Logo Nomomoto

Blog

Els 6 tipus de sushi que no et pots perdre

Els 6 tipus de sushi que no et pots perdre

07/12/2021

No és un secret que en l'actualitat la cuina i la cultura japoneses estan en auge al nostre país de la mateixa manera que el ritme de vida actual ha popularitzat el sector del delivery. Proliferen en cada cantonada els restaurants i les botigues ambientats a l'estil nipó i els plats japonesos més típics han deixat l'exotisme enrere i comencen a formar part de l'estil de vida quotidià en el món occidental.

El sushi és, a grosso modo, una preparació a base d'arròs picat amb ingredients i adreços com el peix i el marisc, característic per servir-se porcionado en racions petites, idealment de la grandària d'un mos. La paraula sushi és un terme genèric que engloba molts tipus que es classifiquen segons la forma en la qual s'emplena l'arròs. Si vols conèixer les varietats més comunes a Nomomoto, continua llegint que te les presentem a continuació.


● El makizushi o “sushi en rotllo” es prepara col·locant l'arròs sobre una làmina d'alga nori seca que posteriorment s'emplena amb vegetals, peix o marisc. Després, s'enrotlla i es talla en racions petites, de dos centímetres de gruix aproximadament.


● El hosomaki o “sushi de rotllo fi” és un tipus de makizushi molt senzill que es caracteritza per la seva petita grandària i la seva senzillesa d'ingredients: generalment en el seu interior porta un únic farciment.


● El futomaki o “sushi de rotllo gruixut” és un tipus de makizushi característic per la seva gran grandària. Normalment, combina diversos farciments i sol ser molt acolorit gràcies a la seva varietat.


● El uramaki o “sushi del revés” és un tipus de makizushi, molt popular en les vostres comandes a domicili, característic per tenir l'alga nori a l'interior i l'arròs en l'exterior, al revés dels altres tipus de makis. L'alga sosté els ingredients en el nucli, l'arròs embolica el rotllo i en l'exterior se sol recobrir amb freses petites, sèsam o cebollí.


● El nigiri és la varietat de sushi per excel·lència al Japó. Consisteix en un oval d'arròs picat modelat de manera manual en el qual se li col·loca en el llom una peça fina, habitualment pescat o marisc.


● El gunkan o en japonès “vaixell cuirassat” fa referència als vaixells de guerra ja que té una certa similitud a aquests. Està format per un oval d'arròs picat o shari cobert lateralment per una tira gruixuda d'alga nori que sobresurt d'aquest. En la part superior, se li col·loca algun adreç sostingut per l'alga. Els toppings més populars en en el gunkan són les freses de salmó o l'eriçó, una delícia per als paladars més atrevits.

I molts us preguntareu… i el sashimi? La realitat és que aquest tall de peix característic en la gastronomia asiàtica no és sushi! El motiu és que manca de l'ingredient primordial per a ser considerat aquest plat japonès: l'arròs. Així com tampoc formen part del vocable sushi ni el tartar ni el tataki.

Ara que ja coneixes les delicatessen més populars de sushi presents en la nostra cuina, estàs llest per a posar les teves papil·les a prova fent la teva comanda aquí.


El de sempre les cookies:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra política de cookies