El menjar japonés i la celiaquia
BLOG

El menjar japonés i la celiaquia

23/10/2020

La gastronomia japonesa era una dieta pràcticament desconeguda fins fa relativament pocs anys. No obstant això, sembla que el que s'intuïa com una tendència passatgera s'ha convertit en un hàbit culinari adherit. Una cosa relativament similar passa també quan ens referim a la malaltia celíaca. I és que l'al·lèrgia a aquesta proteïna que es troba en la llavor de molts cereals, semblava una cosa molt excepcional però cada dia és més comú en la societat actual.

Una de les màximes preocupacions de les persones amb celiaquia és saber si tindran opcions a l'hora de menjar fora de casa, tant en els restaurants com en fer una comanda delivery o take away. La controvèrsia augmenta, a més, si parlem de gastronomia japonesa ja que no solem tenir els coneixements suficients de les seves combinacions i adreços.

El sushi porta gluten? Parlar de menjar japonès va intrínsecament lligat a parlar de sushi. I la veritat és que aquesta preparació està basada en ingredients com l'arròs, els vegetals i el peix o marisc. Els seus ingredients no semblen indicar la presència de gluten, veritat? Però la realitat és que en la preparació de l'arròs de sushi s'empren entre altres ingredients el vinagre d'arròs. En alguns casos aquest vinagre pot contenir gluten. Per això, en Nomomoto, amanim el nostre arròs de sushi amb vinagre d'arròs lliure de traces de glútens.

Llavors… tot el sushi de Nomomoto és apte per a celíacs? Depèn. Això dependrà dels ingredients que triïs. El sushi elaborat amb tempures o altres productes derivats del blat no serien aptes per a ser consumits per tots aquells que segueixen una dieta estricta sense gluten.

I què hi ha de les nostres salses? Les nostres preparacions amb soia es preparen amb tamari, soia sense gluten apta per a celíacs. Així que podràs consumir totes les salses a base de soia sense cap preocupació com les salses que acompanyen el tartar de salmó o el tataki de tonyina. A part, en el final de la comanda, en la part en la qual selecciones els complements per a acompanyar el teu sushi favorit pots seleccionar tant soia estàndard com soia sense gluten.

I de les nostres begudes? Normalment les begudes són lliures de glútens excepte la cervesa! I és que la cervesa marida fantàsticament amb el sushi a l'ésser una beguda amb bombolles. Ajuda a netejar el paladar entre maki i maki i potenciar els sabors del peix. Per això, comptem amb l'Estrella Daura, la cervesa especial per a celíacs i com no, la seva versió 0,0%, la FreeDamm.

I de les nostres postres? El millor, per al final. La majoria de les nostres postres són aptes per a celíacs! Consulta la nostra carta d'al·lergògens o crida'ns si tens algun dubte específic. Delecta't amb la nostra varietat de mochis sense gluten o dels nostres gelats casolans. Nosaltres et recomanem especialment el mochi de te verd, un clàssic quan parlem de postres nipones. Encara que si el que vols és innovar en la gamma de postres japoneses no pots perdre't el gelat de taro, el sabor d'aquest deliciós tubercle asiàtic no et deixarà indiferent.

Finalment, et recomanem que tant si tens celiaquia com qualsevol altra intolerància alimentària amb algun aliment o adreç, no oblidis comentar-nos-el a l'hora de fer la comanda de sushi a domicili per a extremar les precaucions i que puguis gaudir del teu japonès favorit sense sortir de casa.