Logo Nomomoto

Blog

Com menjar sushi com un autèntic japonés?

Com menjar sushi com un autèntic japonés?

07/12/2021

El Japó és un país amb unes tradicions culinàries molt arrelades i en la seva gastronomia abunden les formalitats i els protocols. En la seva cultura culinària se li dóna molta importància als detalls: especialment a tot el referent a la matèria primera. Es cuida molt el seu origen, es tracta amb delicadesa fins que arriba al teu plat i una vegada aquí té fins a una normativa respecte a la seva col·locació.


Si vols saber més sobre les normes d'etiqueta del sushi més popular en les teves comandes a domicili atent! T'ensenyem com desembolicar-te com un japonès autòcton amb el seu plat més internacional.


Usa les teves mans! Usar els teus dits per a menjar sushi és totalment acceptat segons el protocol japonès. Les teves mans es convertiran en les teves aliades a l'hora de menjar-te un nigiri amb total elegància sense que perdi la consistència. Això sí, sempre bé netes.


Respecta l'arròs: Si mulles l'arròs en salsa soia, poses en dubte la tècnica dels mestres del sushi. Una tècnica que es triga anys a perfeccionar i que es cuida minuciosament. És millor mullar amb delicadesa el peix -girant el nigiri- sense xopar l'arròs ja que pot enfonsar-se en humitejar-se en excés.


D'un sol mos: El sushi se serveix en porcions per a menjar-se idealment en un únic mos. Està dissenyat així perquè gaudis de tots els sabors en conjunt.


Els adreços, quan toquen: Mulla el peix en la salsa de soia amb subtilesa perquè li aporti un toc de sabor sense que es converteixi en el sabor protagonista. El wasabi és el condiment ideal per al peix, li aporta un toc picant molt característic. Això sí: no ho dilueixis en el bol de la soia ja que és un gest de mala educació.

En canvi, la funció del gingebre no és acompanyar el peix sinó netejar el paladar entre peça i peça perquè no interfereixin els sabors entre si.


Quan fas la teva comanda en Nomomoto, pots afegir de manera gratuïta la quantitat de complements que vols rebre perquè gaudis segons les teves preferències.


Comparteix amb precaució: Si comparteixes una safata de sushi, i més en els temps que corren, la forma més higiènica és usant la part posterior dels escuradents per a seleccionar les teves peces i així evitar el contacte entre la teva boca i la safata comuna.


Com usar els escuradents: Els escuradents o hashi no tenen necessitat d'afilar-se per a eliminar estelles. Aquest gest, inofensiu a la nostra percepció, està molt mal vist pels japonesos. Subjecta un escuradents de manera fixa sota el teu polze i sustentació el segon entre el polze i l'índex. Mou aquest segon escuradents a dalt i a baix i serà la teva ajuda per a agarrar les peces de sushi, els fideus o qualsevol delícia de la nostra carta.


Al país del sol naixent, els escuradents són un utensili més no sols a l'hora de menjar sinó també a l'hora de cuinar ja que donen molta precisió d'agarri. Al Japó, també s'usen per a tasques com batre ous, fer tempures, etcètera.


Comunica't amb els escuradents: Els escuradents també poden servir per a indicar si estàs satisfet a l'hora de menjar: col·loca'ls sobre el bol de la soia si has acabat.

Si no els utilitzaràs per un moment, col·loca'ls junts -mai creuats- usant un reposapalillos o hashioki, el plat o fins i tot pots improvisar un reposapalillos doblegant la fongui en la que te'ls servim.


Encara que si els escuradents no són el teu, sempre pots incloure en la teva comanda uns escuradents kids, un suport especial per als teus escuradents que et permetrà agarrar les peces amb total facilitat.


Ara que ja saps més del codi de protocol en la taula A quines esperes per a posar-ho a prova? Fes la teva comanda aquí i trasllada el teu paladar directe al Japó.


El de sempre les cookies:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra política de cookies